دستگاه تناسلی مبهم
اختلال در تکامل جنسی یکی از مشکل ترین مواردی است که پزشک با آن مواجهه می شود. اختلال در تکامل جنسی سبب ابهام دستگاه تناسلی خارجی (Ambiguous Genitalia) در موقع تولد شده طوریکه جنس بچه (پسر یا دختر بودن) به راحتی قابل تشخیص نیست. با پیشرفتهای علم پزشکی تشخیص سریع و دقیق این بیماری میسر شده است. این بیماری را باید هر چه زودتر تشخیص داد و جنس بچه را مشخص نمود و درمانهای لازم را شروع کرد. در تعیین جنس
ادامه مطلب
علل آمنوره – عدم پریود شدن
یکی از خصوصیات بارز زنانه پریود شدن ماهیانه می باشد. تقریباً تمام خانمها در طول دوران زندگی عدم پریود شدن را تجربه می کنند ولی اگر عدم پریود شدن سه ماه متوالی باشد (عده ای آنرا شش ماه در نظر می گیرند) به آن در اصطلاح پزشکی آمنوره (Amenorrhea) گفته می شود.
ادامه مطلب
عدم پریود شدن اولیه در خانمها – آمنوره اولیه
اختلالات پریود (Menstrual Disorders) در خانمها شایع است و اغلب موجب نگرانی خانمها می شود. یکی از این اختلالات عدم پریود شدن در ماههای پشت سرهم می باشد که در اصطلاح پزشکی به آن آمنوره (Amenorrhea) گفته می شود. آمنوره علل بسیار زیادی دارد و گاها علت آن عملکرد خود بیمار است.
ادامه مطلب
پرکاری مادرزادی غده فوق کلیه
پرکاری مادرزادی غده فوق کلیه Congenital Adrenal Hyperplasia (CAH) یک بیماری مادرزادی و ارثی است که طیف نسبتا وسیعی از انواع مختلف را شامل می شود. در هر نوع، کمبود یا فقدان یک آنزیم وجود دارد که علائم بالینی مخصوص به خود را ایجاد می کند.
ادامه مطلب
بزرگ شدن کلیتوریس در خانمها
بزرگ شدن کلیتوریس (Clitoromegaly) یک اختلال آناتومیک در دستگاه تناسلی خارجی می باشد که می تواند هم مادرزادی و هم اکتسابی باشد. بعضی موارد مادرزادی آن سبب ابهام در دستگاه تناسلی خارجی در هنگام تولد می شود. یکی از علل شایع نوع اکتسابی مصرف هورمونهای مردانه توسط خانمها است که اکثرا نیز بدون اطلاع فرد می باشد و بیمار موقعی پی می برد که دارد هورمون مردانه مصرف می کند که عوارض آن ظاهر می گردد.
ادامه مطلب
هیپوسپادیاس
یکی از اختلالات مادرزادی مهم در نوزادان پسر بیماری هیپوسپادیاس (Hypospadias) است که در آن سوراخ مجرای ادرار پائین تر از محل طبیعی بر روی تنه آلت تناسلی باز می شود. اگر نوزادی بنظر برسد که بصورت مادرزادی ختنه شده است باید مشکوک به این بیماری شد. این بیماری دارای طیف وسیع است و از بسیار خفیف تا بسیار شدید که در آن در تشخیص جنس نوزاد مشکل پیدا می شود، متفاوت خواهد بود.
ادامه مطلب
کم کاری غدد جنسی در مردان (هیپوگونادیسم)
کم کاری غدد جنسی (Hypogonadism) در مردان (Men) عبارت از نارسائی بیضه ها در تولید آندروژن یا اسپرم و یا هر دو می باشد. اصطلاح آندروژن (Androgens) شامل هورمونهای مردانه می شود که سر دسته آنها هورمون تستوسترون است. بیضه ها دو کار اصلی انجام می دهند، تولید هورمونهای مردانه یا آندروژنها و تولید اسپرم. بنابراین کم کاری غدد جنسی می تواند شامل یکی از دو مورد فوق و یا هر دو مورد باشد.
ادامه مطلب
مردان زن نما
در علم پزشکی ما دو اصطلاح علمی ژنوتیپ و فنوتیپ داریم. ژنوتیپ بصورت علمی مشخص می کند که یک فرد از نظر ژنتیکی مرد است یا زن. کروموزومها در بدن انسان دو نوع هستند کروموزوم جنسی و کروموزومهای غیرجنسی. کروموومهای جنسی هستند که ژنوتیپ یک فرد را مشخص می کنند. مثلا یک زن داراری کروموزوم جنسی 46XX و یک مرد دارای کروموزوم جنسی 46XY است.
ادامه مطلب
تغییر جنسیت-ترانس سکسوآلیسم-آخرین عمل
در علم پزشکی ترانس سکسوآلیسم به موردی گفته می شود که در آن هویت جنسی فرد (زن هست یا مرد) با هویت جنسی که با آن بزرگ شده است همخوانی ندارد. مثلا یک فردیکه بصورت دختر بزرگ شده است، فکر می کند که جنس وی اشتباهی بوده و می بایست بصورت جنس مخالف یعنی پسرانه بزرگ می شده است.
ادامه مطلب